28 maart 2017

Avanti’31 met lege handen

Dat het zondagmiddag in Geffen een lastige wedstrijd zou worden was vooraf al duidelijk. Nooit Gedacht doet nog volop mee in de strijd om de titel en Avanti’31 heeft al het hele seizoen moeite om punten te pakken.

Op het hobbelige veld in Geffen was goed voetbal lastig. Nooit Gedacht kon er, door het veelvuldig goed spelen van de lange bal, nog het beste mee uit de voeten. Avanti kwam al snel op achterstand toen de scheidsrechter in de 7e minuut Nooit Gedacht een vrije trap gaf. De bal ging hard langs doelman Casper Brus in het doel. Avanti kreeg in de 16e minuut via Sam Habraken een goede kans op de gelijkmaker. Zijn schot ging echter rakelings naast het Geffense doel. Vier minuten later werd het tegen de verhouding in 2-0, toen een matig uitverdedigde bal van 20 meter afstand strak in de hoek verdween. Dit was ook de ruststand.

Counter

Na rust had Avanti in eerste instantie een veldoverwicht. Fabian Koenen zorgde in de 52e minuut voor de 2-1. Zes minuten later had de net ingevallen Rick van Lier de gelijkmaker op zijn schoen: hij passeerde de doelman, maar een verdediger wist op de doellijn de bal nog te keren. Een kwartier voor tijd besliste Nooit Gedacht de wedstrijd met een kopbal uit een vrije trap. Via een snelle counter werd het in de 81e minuut nog 4-1, ondanks protesten van Avanti-zijde voor buitenspel. Menno Geerts kreeg even later nog zijn tweede gele kaart. Op de valreep wist Renzo Brus in de 90e minuut de stand nog op 4-2 wist te brengen.
Al met al een vervelende nederlaag voor Avanti, dat niet de minder was van Nooit Gedacht, maar op de beslissende momenten niet wist te scoren.
Komende zondag komt DSC uit Kerkdriel op bezoek op de Molenheide.