17 april 2018

Geffense honden over de hele wereld aan het werk

“FOUR WINDS K9 POLICEDOG CENTER GEFFEN”

 

GEFFEN –Het feit dat Tonny samen met dochter Linda het bedrijf runt is al even uniek als het product wat ze uitleveren aan zowat alle landen in de gehele wereld. Een kwart eeuw geleden begon Tonny Boeijen (60) om van zijn hobby zijn werk te maken. “Bij de hondensportvereniging de Trouwe Helper was hij al op jonge leeftijd actief met zijn eerste hond Asta, een Duitse herder. Nadat hij in 1993 aan de Bergstraat grond had gekocht, ging het allemaal snel. Drie jaar later bouwde hij daar zijn trainingscentrum en vier jaar na die realisatie stapte dochter Linda (34) in het bedrijf en werd er voortvarend gebouwd aan de ontwikkeling van hun internationale trainingscentrum.

door Jan van Ravenstein

Linda: “Op dit moment zijn we in opdracht van de Federale douaneautoriteit van de Arabische Emiraten heel erg druk in Dubai met het opzetten en realiseren van een nieuw trainingscentrum. We zijn apetrots dat we deze opdracht hebben mogen en kunnen binnenhalen”. Het is een bijzonder prestigieus project. “Dat hebben ons pap en ik toch maar mooi geflikt”, zegt Linda met een brede welverdiende smile. Maar liefst 50 honden inclusief 50 begeleiders gaan ze daar in het verre Midden-Oosten opleiden. “Vanuit Nepal heeft ons pap de begeleiders, die we zelf gaan opleiden, bijeen gezocht. Maar ook voor alle voertuigen, een dierenarts, een hoofdtrainer en alle benodigde materiaal dragen wij de zorg.

History

We kijken 25 jaar terug in de tijd. Tonny Boeijen, hij was bezeten van (politie) honden en alles wat daarbij hoorde. Naast zijn werk bij Heijmans was hij elke vrije minuut bezig met zijn hobby. De grote stap naar zelfstandigheid werd genomen bij de aankoop van het woonhuis en bedrijfsterrein aan de Bergstraat in Geffen. Hij was bezig met de aan- en verkoop van honden en zette behoedzaam de eerste stappen in de opleiding. “De allereerste door Tonny opgeleidde hond werd verkocht aan de Duitse spoorwegpolitie. Die had weer een neef in North Carolina die een belangrijke functie had bij de politie. En zo is het balletje gaan rollen”, aldus Linda. Inmiddels ‘snuffelen’ de honden van Boeijen in zowat alle landen van de wereld. In het Midden-Oosten, Amerika, Canada, Australië, Israel, Koerdistan, Abu Dhabi, Angola en Nigeria om maar een paar voorbeelden op te sommen. Inmiddels zijn er meer dan drieduizend door de familie Boeijen getrainde honden in de wereld aan het werk.

Groei & Samenwerking

Four Winds K9 mag zonder zichzelf met terechte trots een door de jaren heen uitgegroeid internationaal en gerenommeerd bedrijf noemen “Door onze jarenlange ervaring hebben we alle expertise en kennis in huis om honden tot een zeer hoogwaardig niveau op te leiden. Maar om echt alle kansen en mogelijkheden te kunnen benutten om door te groeien als bedrijf en alle toekomstideeën en plannen waar te maken, zijn wij een samenwerking aangegaan met ICTS Europe. Dit is een Security Groep met haar hoofdkantoor in Frankrijk waar wereldwijd meer dan 15.000 mensen werkzaam zijn in meer dan 22 landen en 130 locaties. ICTS is één van de leidende en meest innovatieve Security concerns met een zeer gerenommeerde klantenkring, voornamelijk gericht op luchthaven beveiliging. Een wereldspeler met meer dan 30 jaar ervaring. Een sterke en vooral vertrouwelijke partner die ons alle kansen geeft om door te groeien op de internationale markt”, zegt Linda.

Bedrijf

Aan de Bergstraat in Geffen ligt, heel bescheiden in het groen, het trainingscentrum. Ruim 35 honden en 7 vaste werknemers zijn daar samen met Tonny en Linda dagelijks aan het werk. In en om de Kennel zijn alle maar enigszins denkbare opstellingen nagebootst waar geheime waar kan worden verborgen. Aan de hond de taak om bijvoorbeeld de drug, springstof of geld te vinden. Het is wonderbaarlijk met wel gemak de getrainde hond zijn werk doet. Wanneer Linda gaat vertellen over de opsporingstechnieken van de hond en hoe de trainingen daarvan in zijn werk gaan val je van de ene verbazing in de andere. Het is zo simpel en tegelijkertijd zo doordacht. “Laat een hond denken dat hij zijn speeltje zoekt, op die manier kun je een hond alles leren. Meer mag ik er niet over zeggen, beroepsgeheim”, lacht ze. De inkoop, opleiding, verkoop en het bezoeken van de klant. Het hoort allemaal bij de werkzaamheden van vader en dochter. “Ons pap doet de meer praktische dingen en hij vertoeft heel veel in het buitenland. Hij heeft daar met zijn kennis en kunde inmiddels een netwerk opgebouwd waar menigeen jaloers op zou zijn. Ik doe voornamelijk de administratie, presentatie, contracten en noem het maar de organisatie in en om de Kennel. Maar een training staat ook nog wel op mijn ‘doe’ lijstje. Dat is nog steeds leuk om te doen”, zegt Linda.

25 jaar

In de loop der jaren mag Four Winds K9 zichzelf in Europa en de gehele wereld toch wel, zonder enige schroom de meest professionele onderneming in het Security wereldje noemen. Een feit waar ze terecht trots op mogen zijn. Op woensdag 2 mei aanstaande vieren ze groots hun 25- jarig jubileum. Linda: “Bij de Kennel komt een grote feesttent te staan. Daar gaan we een fijn feestje bouwen ter gelegenheid van ons jubileum“. Er worden vele internationale gasten verwacht uit de gehele wereld. Genodigden uit Canada, Engeland, België, Brazilië, Dubai en uit Amerika ‘de United States Army Special Forces’ (een eenheid voor speciaal getrainde militairen} zullen deze dag te gast zijn bij de Kennel van Tonny en Linda Boeijen.

Foto's:


ffff