18 april 2017

Muzikaal attractiepark Paaspop zit er weer op

Het is weer rustig in Schijndel en omgeving. Hoe anders was dat het paasweekend toen Paaspop zorgde voor reuring in het buitengebied en ver daarbuiten. Met 75 duizend bezoekers op de teller die genoten van honderden acts, oversteeg het festival zichzelf wederom in bezoekersaantallen en aangeboden vermaak. Drie dagen Paaspop is als een muzikaal attractiepark met vertier voor jong en oud in alle denkbare smaken.

Paaspop geldt als dé aftrap van het festivalseizoen. Het evenement overtreft zichzelf jaarlijks en blijft verrassen door het aanbod van zowel grote namen als soms nog onbekende maar talentvolle muzikanten, door ruimte te bieden voor rariteiten en humor in muziek en acts.
De befaamde trap die heen doorgaans beter en sneller genomen wordt dan terug, leidde naar het terrein dat dit jaar ruimer van opzet was. Hoewel een veelvoud van imposante tenten ruimte boden aan vele duizenden festivalgangers bleken ze toch vaak nog te klein voor de grote toeloop. Niet alleen bij Doe Maar diende men, zoals bij een dagje attractiepark, ruim vooraf binnen te zijn, maar ook muzikaal vertier zoals de Dirty Daddies in het Theatre, moesten velen helaas missen. Vol is vol.
Niet dat er vervolgens ‘niks meer te doen was’, want in muzikaal opzicht kan er eigenlijk niets bedacht worden of het was er. Van kleintje carnaval in de Loco Royale en écht theater met onder meer Enge Buren, Javier Guzman en Guido Weijers tot het ruigere werk in de Thunderbold, en eten, muziek en volop gezelligheid in de Restolounge. Er was de splinternieuwe Elrow, een enorm bouwwerk in the middle en natuurlijk het hoofdpodium in de Apollo, die 18 duizend man publiek kon herbergen en doorgaans tot de nok vol zat.
Hoewel er wisselvallig weer voorspeld was, lieten de weergoden zich van hun beste zijde zien en gingen de sluizen pas tegen het einde van de laatste dag een beetje open. Paaspop is als een kleurrijk, goed verzorgd en buitengewoon goed georganiseerd muzikaal attractiepark in alle smaken. Als je er één keer van geproefd hebt, vind je het zo lekker dat je vaker wilt. De truc is om zoveel mogelijk tot je te nemen in drie dagen, omdat het vervolgens weer een jaar duurt voor je je weer vol kunt eten.

Tekst en foto’s: Wendy van Lijssel.

Foto's:


Ukkkkkkkkkkkkk10