19 juli 2016

The Key in een zonovergoten en gezellige backyard

Het concert ‘The Key in the backyard’ afgelopen zondagmiddag in de tuin van de familie van Uden aan de Korteweg was verrassend drukbezocht.

‘Muzikaal hoogstaand’, ‘hele leuke en moderne liedjes’, ‘een lekker zomers sfeertje’, ‘geweldig combo’, ‘heel gezellige zondagmiddag’. Dat waren enkele van de vele positieve reacties die het koor, de leden van het combo en de organisatie kregen van de ruim 300 mensen die aanwezig waren.
Tijdens de repetitie op zondagochtend leek het er even op dat de regen roet in het eten ging gooien. Maar even later brak de zon door de wolken en stroomde het publiek toe. Een serie leuke luisterliedjes op een hoog niveau, vierstemmig gebracht door de zangers en zangeressen van The Key, afgewisseld met muzikale intermezzo’s van het combo.
Het publiek luisterde geboeid vanaf de opening met ‘Reflection’ uit de Disneyfilm Mulan tot en met de afsluiting met ‘Home’ van Dotan, dat op verzoek van het publiek zelf twee keer ten gehore werd gebracht. Dit moet echt een traditie worden! Geweldig!
De veelgehoorde reactie van het publiek na afloop van het concert, onder het genot van een drankje, nog nagenietend van deze zonnige muzikale zondagmiddag. “Als Eugé en Wim van Uden het daar ook mee eens zijn, is er zeker een nieuwe traditie geboren”, aldus dirigent John van der Sman, die zichtbaar genoot van het resultaat van de inspannende maar ook gezellige repetities die aan het concert vooraf gingen.

Foto's:


S