22 februari 2016

WEC profiteert niet genoeg van de wind

De wedstrijden van de lagere elftallen waren afgelopen weekend afgelast, maar het eerste van WEC mocht wel gewoon aantreden tegen het als derde geklasseerde SES uit Langenboom. Het was al snel duidelijk dat niet de regen maar de wind deze zondag wel eens de bepalende factor zou kunnen gaan worden.

Met de wind tegen startte WEC deze thuiswedstrijd. Het begin was erg slordig.
Na 10 minuten kwam uit het niets de eerste goede aanval. De bal belandde bij rechtsbuiten Kevin van de Boogaard die van binnen het zestienmetergebied de bal voorlangs schoot. Dit was het begin van een korte Wijbossche stormloop. Direct daarna werd een schot van spits Danny Marra geblokt. Even later bereikte Kevin van de Boogaard Mark van Os. Die legde de bal terug op Rob van de Ven, die zijn uithaal op de kruising zag belanden. Hierna zakte de wedstrijd weer in.
In de 40e minuut kreeg SES een vrije trap. Gedragen door de wind zeilde de bal verrassend over iedereen heen om met een stuit belandde in de verre hoek te belanden, 0-1. In blessuretijd leek SES het nog erger te maken voor WEC. Een vrije schietkans van dichtbij ging voor WEC gelukkig over het doel.

Wind mee

In de tweede helft, met de wind mee, startte WEC voortvarender. Yoeri Verbakel kreeg op de zestien meter de bal voor zijn voeten, hij mikte helaas net over. Vijf minuten later was het wel raak. Een afgeslagen bal werd door Yoeri Verbakel terug het strafschopgebied ingekopt. Mark van Os legde de bal terug op Thomas Bolink die vanaf de rand zestien de bal via de onderkant van de lat tegen het net joeg.
Dit leek het sein voor WEC om voor de winst te gaan. Na een fout in de Langenboomse verdediging leek Mark van Os te gaan profiteren. Hij werd in het strafschopgebied naar de grond getrokken maar de scheidsrechter wilde er geen overtreding in zien.
Daarna werd SES weer wat sterker maar aanvoerder Roy Verbakel toonde zich meerdere keren een onverzettelijke rots in de branding.
Het laatste kwartier leek WEC het meest aanspraak te gaan maken op de overwinning. Een kwartier voor tijd wist Fouad El Barkaoui met een listige steekbal Kevin van de Boogaard te bereiken. Hij legde de bal knap terug op Yoeri Verbakel, die de verkeerde keus maakte. Met een handige voetbeweging wilde hij Thomas Bolink vrijspelen terwijl een schot op goal een betere keuze zou zijn geweest.
WEC bleef gaan voor de overwinning. Rob van de Ven kwam knap door op links. Zijn voorzet zeilde gevaarlijk op het Langenboomse doel af, de bal kon echter nog net door de doelman van SES over de lat worden gewerkt.
Inmiddels in blessuretijd was Yoeri Verbakel gevaarlijk. Zijn schot werd geblokt tot hoekschop. Die werd door de doelman weggewerkt in de voeten van Rob van de Ven. Zijn rebound werd door de keeper van SES echter knap gepareerd.
Nog verder in blessuretijd was SES uiteindelijk nog dicht bij een overwinning. Na een scherpe counter ging de bal voor WEC echter gelukkig voorlangs en kon WEC een puntje bijschrijven.
Zondag mag WEC naar Lith om de afgelaste wedstrijd tegen NLC in te halen.